Welkom op de website van het Tom Leeuwenburg Jazz Kwartet!

Het Tom Leeuwenburg Jazz Kwartet is in 2013 ontstaan op het Conservatorium in Zwolle
“Frisse, hippe jazz muziek met sterke roots uit de jaren ’50”.

Het Tom Leeuwenburg Jazz Kwartet onderscheidt zich in de vorm van muzikaliteit, kwaliteit en flexibiliteit.
Samen hebben zij in 2013 een opleiding genoten aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en zijn zij sinds 2014 de vaste huisband van de “Room for Jazz Sessions” waarmee zij zo’n 20x per jaar een nationale jazzmusicus begeleiden.

In 2016 hebben zij onder andere op het “Breda Jazz Festival” mogen spelen, op het “Foodtruck Festival” in Essen, Duitsland, een bruiloft in een kasteel in Zuid-Frankrijk en waren zij de winnaars van het “DRAADloos” Festival in Zwolle. Op dit moment is het Jazz Kwartet druk bezig met het schrijven van hun eerste CD, waarop verschilende invalshoeken van de Hardbop, Bebop en Cooljazz centraal staan.

Het Tom Leeuwenburg Jazz Kwartet heeft onder andere gespeeld met: Sjoerd Dijkhuizen, Michael Varekamp, Dan Nicholas, Vincent Houdijk, Alex Milo, Jan Wessels, Zosja El Rhazi, Bart Lust, Adrienne West en Tilmar Junius.

2 comments

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>